File Anti-Virus-indstillinger

Indstillinger

Beskrivelse

Sikkerhedsniveau

Kaspersky-programmet anvender forskellige grupper indstillinger til at køre Anti-virusfil. De sæt indstillinger, der er gemt i programmet kaldes sikkerhedsniveauer:

• Ekstremt. Når dette filsikkerhedsniveau er valgt, tager File Anti-Virus-komponenten den strengeste kontrol over alle filer, der er åbnet, gemt og startet. File Anti-Virus-komponenten scanner alle filtyper på alle computerens harddiske, netværksdrev og flytbare lagermedier. Det scanner også arkiver, installationspakker og indlejrede OLE-objekter.
  • Optimal. Dette fil sikkerhedsniveau is anbefalet) by Kaspersky Lab experts. Komponenten File Anti-Virus scanner kun de angivne filformater på alle computerens harddiske, netværksdrev og flytbare lagermedier og indlejrede OLE-objekter. File Anti-Virus-komponenten scanner ikke arkiver eller installationspakker.
  • Lavt. Indstillingerne for dette filsikkerhedsniveau sikrer maksimal scanningshastighed. File Anti-Virus scanner alle filtyper på alle computerens harddiske, netværksdrev og flytbare lagermedier. File Anti-Virus-komponenten scanner ikke sammensatte filer.

Handling ved opdagelse af en trussel

• Spørg bruger. File Anti-Virus giver dig besked, hvis der opdages et inficeret eller sandsynligvis inficeret objekt, og spørger dig om en handling, der skal udføres på det.

Denne indstilling er tilgængelig, hvis afkrydsningsfeltet Udfør automatisk anbefalede handlinger er markeret under IndstillingerSikkerhedsindstillingerUndtagelser og handlinger ved objektdetektering.

• Vælg handling automatisk. Når der opdages et inficeret eller sandsynligvis inficeret objekt, udfører File Anti-Virus automatisk den handling, som anbefales af Kasperskys eksperter. For inficerede objekter er denne handling Desinficer. Denne værdi er valgt som standard.

Inden det forsøges at desinficere eller slette et inficeret objekt, opretter File Anti-Virus en backupkopi af det, så det senere kan gendannes eller desinficeres.

Denne indstilling er tilgængelig, hvis afkrydsningsfeltet Udfør automatisk anbefalede handlinger er markeret under IndstillingerSikkerhedsindstillingerUndtagelser og handlinger ved objektdetektering.

• Desinficer. Slet, hvis desinficering mislykkes. Hvis denne indstilling er valgt, forsøger programmet automatisk at desinficere alle inficerede filer, som registreres. Hvis desinficeringen mislykkes, sletter programmet objektet.
  • Desinficer. Bloker, hvis desinficering mislykkes. Hvis denne indstilling er valgt, forsøger programmet automatisk at desinficere alle inficerede filer, som registreres. Hvis desinfektion mislykkes, tilføjer programmet oplysninger om de inficerede filer, den finder, til listen over fundne objekter.
  • Blokér. Hvis denne indstilling er valgt, blokerer File Anti-Virus-komponenten automatisk alle inficerede filer uden at forsøge at desinficere dem.

Før du forsøger at desinficere eller slette en inficeret fil, opretter programmet en sikkerhedskopi i tilfælde af, at du efterfølgende skal gendanne filen, eller det bliver muligt at desinficere den senere.

Filtyper

Alle filer. Hvis denne indstilling er aktiveret, scanner programmet alle filer uden undtagelse (alle formater og udvidelser).

Filer scannet efter format. Hvis du vælger denne indstilling, vil programmet kun scanne potentielt inficerede filer. Før der søges efter virus i en fil, analyseres dens interne header for at fastslå filformatet (.TXT, .DOC, .EXE osv.). Scanningen ser også efter filer med bestemte filtypenavne.

Filer scannet efter filtypenavn. Hvis du vælger denne indstilling, vil programmet kun scanne potentielt inficerede filer. Filformatet fastlægges baseret på filens udvidelse.

Rediger beskyttelsesomfang

Når du klikker på dette link, åbnes vinduet Beskyttelsesomfang for File Anti-Virus, som indeholder en liste over objekter, der scannes af Anti-virusfil.

Du kan tilføje objekter til listen eller slette de objekter, du tilføjer.

For at fjerne et objekt fra scanningen behøver du ikke at slette objektet fra listen. Alt hvad du skal gøre er at fjerne krydset i feltet ved siden af objektnavnet.

Heuristisk analyse

En teknik til at registrere trusler, der ikke kan identificeres ved hjælp af den aktuelle version af Kaspersky-programdatabaserne. Det giver dig mulighed for at finde filer, der kan indeholde ukendt malware eller en ny ændring af et kendt malware-program.

Når filer scannes for ondsindet kode, udfører det heuristiske analyseprogram instruktioner i de eksekverbare filer. Antallet af instruktioner, der udføres af den heuristiske analysator, afhænger af det niveau, der er specificeret for den heuristiske analysator. Niveauet af heuristisk analyse indstiller balancen mellem grundigheden af søgninger efter nye trusler, belastningen af operativsystemets ressourcer og den tid, heuristisk analyse tager.

Scan kun nye og ændrede filer

Scanner kun nye filer og de filer, der er blevet ændret, siden sidste gang de blev scannet. Dette giver dig mulighed for at spare tid på at udføre scanningen. Scanningstilstanden gælder både for enkle og sammensatte filer.

Scan arkiver

Scan ZIP, GZIP, BZIP, RAR, TAR, ARJ, CAB, LHA, JAR, ICE og andre arkiver. Programmet scanner ikke kun arkiver efter deres udvidelse, men også efter deres format. Ved kontrol af arkiver udfører programmet en rekursiv udpakning. Dette gør det muligt at opdage trusler i arkiver på flere niveauer (arkiv i et arkiv).

Scan distributionspakker

Afkrydsningsfeltet aktiverer/deaktiverer scanning af distributionspakker fra tredjepart.

Scan filer med Microsoft Office-formater

Scanner Microsoft Office-filer (DOC, DOCX, XLS, PPT og andre Microsoft-udvidelser). Office-formatfiler inkluderer også OLE-objekter. Kaspersky-programmet scanner store filer, der udtrækkes fra arkiver, uanset om afkrydsningsfeltet er markeret eller ej.

Udpak ikke store sammensatte filer

Største filstørrelse

Hvis afkrydsningsfeltet er markeret, scanner prorgrammet ikke sammensatte filer, der er større end den specificerede værdi.

Hvis dette felt ikke er markeret, scanner programmet sammensatte filer i alle størrelser.

Programmet scanner store filer, der udtrækkes fra arkiver, uanset om afkrydsningsfeltet er markeret eller ej.

Udpak sammensatte filer i baggrunden

Mindste filstørrelse

Hvis dette afkrydsningsfelt er markeret, giver programmet adgang til sammensatte filer, der er større end den specificerede værdi, før disse filer scannes. I dette tilfælde pakker og scanner Kaspersky-programmet sammensatte filer i baggrunden.

Programmet giver først adgang til sammensatte filer, der er mindre end denne værdi, efter udpakning og scanning af disse filer.

Hvis dette afkrydsningsfelt er ryddet, giver programmet først adgang til sammensatte filer efter udpakning og scanning af filer, uanset deres størrelse.

Scanningstilstand

Smarttilstand. I denne tilstand scanner File Anti-Virus et objekt på basis af en analyse af de handlinger, der er udført på objektet. Hvis du f.eks. arbejder med et Microsoft Office-dokument, scanner Kaspersky-programmet filen, når den åbnes første gang og lukkes sidste gang. Mellemliggende handlinger, som overskriver filen, forårsager ikke, at den scannes.

Ved adgang og ændring. I denne tilstand scanner File Anti-Virus objekter, hver gang der er forsøg på at åbne eller ændre dem.

Ved adgang. I denne tilstand scanner File Anti-Virus kun objekter ved forsøg på at åbne dem.

Ved eksekvering. I denne tilstand scanner File Anti-Virus kun objekter ved forsøg på at køre dem.

Brug iSwift-teknologi

Denne teknologi er en udvikling af iChecker-teknologien til computere, der bruger NTFS-filsystemet.

iSwift-teknologien har sine begrænsninger: Teknologien er bundet af, at en bestemt fil skal være placeret i filsystemet, og den fungerer kun på objekter i NTFS-filsystemet.

Når du opgraderer Kaspersky-programmet til en ny version, aktiveres iSwift-teknologien for alle scanningstyper, også selvom den tidligere var deaktiveret.

Brug iChecker-teknologi

Denne teknologi gør det muligt at øge scanningshastigheden ved at undtage visse filer fra scanningen. En fil undtages fra scanningen vha. en særlig algoritme, der tager hensyn til udgivelsesdatoen for Kaspersky-programmets databaser, den dato, hvor filen sidst blev scannet, og ændringer af scanningsindstillingerne. iChecker-teknologien har sine begrænsninger: Funktionen kan ikke bruges til store filer og kan i øvrigt kun bruges til filer med en struktur, som programmet kan genkende (f.eks. .EXE, .DLL, .LNK, .TTF, .INF, .SYS, .COM, .CHM, .ZIP og .RAR).

Undtagelser

Objekter følgender er ikke omfattet fra scans.

for at angive undtagelser skal du klikke på linket Administrer undtagelser i vinduet Undtagelser.

Afbryd File Anti-Virus midlertidigt

Dette midlertidigt og automatisk pauser driften af File Anti-Virus på det specificerede tidspunkt eller når du arbejder med de specificerede programmer.

Dette konfigureres ved at klikke på linket Afbryd File Anti-Virus midlertidigt.